Vakmanschap
is meesterschap

 

Over Berry Rutjes

‘Ik heb geen hoedenhoofd.’ Dat is een fabeltje. De kunst is weten welke hoed bij u past: bij uw gezicht en vooral bij uw persoonlijkheid. Een stoere fedora, een Victoriaanse rijhoed, een dophoedje, een fascinator, een zwierige flaphoed, een asymmetrische vorm … Wat u nodig heeft, is deskundig advies. En dat geef ik u graag.

Na mijn modeopleiding in Den Haag, heb ik mij bij het London College of Fashion gespecialiseerd in de klassieke, ambachtelijke technieken van het hoeden maken. En in 1990 richtte ik mijn eigen atelier op: Berry Rutjes Jr. Hatdesign. Hier ontwerp en maak ik hoeden, waaronder elegante gelegenheidshoeden voor:
• een bruiloft
• een doopfeest
• een concours hippique
• een chique high tea of
• een ingetogen begrafenis.

Maar hoeden zijn er niet alleen voor ‘rouwen of trouwen’. Dus maak ik ook hoeden voor alledag, inclusief een collectie vrolijke regenhoedjes. Ik ontwerp voor allerlei vrouwen, van een Prinsjesdag-hoed voor Máxima tot een fascinator voor een lieve studente. En iedere keer is het een genot om een vrouw helemaal gelukkig met haar hoed – en mooie hoedendoos! – de salon uit te zien lopen. In een hoed komt alles samen: creativiteit, vakmanschap en uitstraling.

Salon Royal

Van woensdag t/m zaterdag bent u zonder afspraak welkom van 11.00 tot 17.00 uur  in mijn Salon Royal, Noordeinde 182 te Den Haag.

 Maak een afspraak
In de salon van Berry Rutjes Jr. Hatdesign kunt u ook op afspraak terecht, op tijden wanneer het u uitkomt.  Samen nemen we dan de tijd om allerlei modellen te uit proberen. Een deel van de collectie is op voorraad, maar over het algemeen maak ik een hoed speciaal voor u, met de perfecte pasvorm. Heeft u wensen qua kleur of materiaal, dan zie ik dat als een uitdaging.

Uiteraard zal ik u graag persoonlijk adviseren, maar het is ook mogelijk direct een hoed te bestellen via mijn webwinkel.